zaterdag 23 maart 2019

Een week vol Beatlesnieuws!

Er zijn van die weken dat het Beatlesnieuws je om de oren vliegt. Het blijft fascinerend dat ons favoriete bandje, dat al zo lang ter ziele is, voor een stroom aan nieuwsberichten blijft zorgen. Deze week was er genoeg te beleven. In alle vier de Beatlesfamilies. Hoog tijd voor een rondje langs de velden.


50 jaar John & Yoko
Het Beatlesnieuws werd natuurlijk gedomineerd door het 50-jarig huwelijks- en Bed In-jubileum van John en Yoko. Dat vierden de erven Lennon met de heruitgave van het Wedding Album. Het leverde een sympathiek filmpje op waarin Sean Lennon de box uitpakt. Op een manier die heel sterk aan zijn vader doet denken. Mooi om te zien:


Het Hilton Hotel staat deze maand stil bij de bijzondere week die John en Yoko enkele dagen na hun huwelijk in suite 902 doorbrachten. Vorige week al zagen we de uitzending van Andere Tijden, ook Een Vandaag besteedde er een item aan. Het Hilton heeft een bijzonder activiteitenprogramma de komende tijd. In het Concertgebouw vindt bovendien op 3 april Remember Love plaats, waarin dat bezoek van John & Yoko gevierd wordt, met muziek en verhalen. Daarbij zien we onder anderen Yorick van Norden, Bertolf, Marike Jager en Mark Lewisohn op het podium verschijnen. Iets waar ik me enorm op verheug. Wie zie ik op zondagmiddag 31 maart in het Hilton of woensdagavond 3 april in het Concertgebouw?

Bertolf en Marike Jager

Dhani Harrison & ELO
Vanuit Huize Harrison kwam deze week het nieuws dat Dhani Harrison, (de zoon van) op tournee gaat met de legendarische band ELO. Leuk, maar niet opmerkelijk. ELO-frontman Jeff Lynne was kind aan huis bij de Harrisons, innig bevriend met de familie, produceerde platen voor George en was mede-bandlid bij de Traveling Wilburys. Samen met Dhani maakte Jeff destijds Georges laatste album af, dat na Harrisons overlijden verscheen. Dhani zal deze zomer in het voorprogramma staan tijdens de tour die ELO door Noord-Amerika maakt. Wie weet zien hem ook nog wel enkele ELO-hits meespelen.


Jeff Lynne en Dhani Harrison

Macca vloog naar Zuid-Amerika
Ook Paul McCartney liet weer van zich horen deze week. Hij riep zijn tourband bijeen, sloeg thuis in Zuid-Engeland aan het repeteren, deelde daar een filmpje van......en vloog later deze week naar Chili. Daar hervatte Paul zijn Freshen Up-tour en trakteerde hij de luisteraars in het enorme Estade Nacional in Santiago onder andere op een live-uitvoering van het Zuid-Amerikaans klinkende Back In Brazil. Leuk, een nummer van zijn meest recente album, dat we Macca nog niet eerder live hoorden spelen:Na een paar shows in Zuid-Amerika vervolgt Paul zijn tour dit voorjaar en deze zomer in Noord-Amerika, met een enorm aantal concerten. Wie weet kruisen de agenda's van ELO, Dhani Harrison en McCartney elkaar een keer. Dat zou best een interessant gastoptreden opleveren.


Ringo komt met een platenspeler
Ook Ringo en zijn All-Starr Band touren deze zomer in Noord-Amerika, maar dat wisten we al. Het grote nieuws deze week was dat Ringo een draaitafel op de markt brengt: de Peace & Love Turntable om precies te zijn. De platenspeler verschijnt, in samenwerking met Pro-Ject en Universal Music, ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Ringo's All-Starr Band. Ringo zorgde zelf voor het artwork. 'Wat moet dit gaan kosten?' hoor ik jullie denken. 429 pond, weet ik inmiddels. Valt mee, de koers zal nog wel dalen in de aanloop naar de Brexit, waar Ringo overigens vol overtuiging voor stemde. Eigen schuld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten